Kılıç Grup 2023'de ciroda yüzde 40 büyüme hedefliyor

Sektörünün önde gelen şirketlerinden Kılıç Grup, Dijitalleşme ve otomasyon sistemleriyle, çözüm ortaklarına, verimlilik artışı ve maliyet avantajı sunuyor. Şirket, 2022'de Ar-Ge faaliyetlerine yaklaşık 600 bin dolarlık bir bütçe ayırarak, verimliliğini ve rekabet gücünü artırdı.

Liman içi proje taşımacılığı, yurtiçi-yurtdışı taşımacılık, serbest depolama, antrepo, gümrükleme, akaryakıt istasyonu işletmeciliği ve catering hizmeti sektöründe faaliyet gösteren 6 şirketi bünyesinde bulunduran Kılıç Grup, çatısı altında bulundurduğu firmalarda, 500’ün üzerinde profesyonel çalışana istihdam yaratma, tam donanımlı altyapısı ile dijitalleşmeyi ön planda tutarak lojistik sektöründe yenilikçi adımlar atıyor. 2022’de Ar-Ge faaliyetlerine yaklaşık 600 bin dolarlık bir bütçe ayırdıklarını belirten Kılıç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kılıç, şunları söyledi: “Sadece iş yapış şekillerimizin değişmesine ve geliştirilmesine değil, finanstan, maliyet yönetimine, liman süreçlerinin iyileştirilmesinden, lojistik süreçlerine kadar birçok etkenin bu bağlamda değiştirilmesine ve değiştirilen modellemeler ile değişikliklerin sahada en iyi şekilde uygulanmasını sağlayarak lojistik ve operasyonel maliyetlerimizi düşürerek, verimliliği yükseltmeyi ve rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.”

 

 

2019-2020 yılları arasında Kılıç Grup olarak, faaliyet gösterdikleri alanlarda özellikle de liman proje taşımacılığı çeşitliliğimizi genişleterek, tüm iş süreçlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutarak global bir lojistik hizmet sağlayıcısı olmanın yanında, çözüm ortaklarımızın bünyemizde var olan tüm ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimiz ile destek vererek sürdürülebilir büyüme hedefimizi devam ettireceğiz” dedi.


Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yol açtığı yıkımın yaralarını sarma çalışmaları sürüyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım elini uzatan Kılıç Grup depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Kahramanmaraş ve Hatay’da çadır ve konteynerlerin yanı sıra yiyecek lojistik desteğini verdi. İskenderun da çalışanlarının bütün ihtiyaçlarını karşılayarak depremzedelerin yanında oldu.

 

 

Bugün Kılıç Grup şirketler topluluğu olarak Kocaeli ve Hatay bölgelerinde; Sanayi, Endüstri, Liman ve Demir Çelik, Yemek Üretimi, Lojistik Depoları, Entegre Lojistik ve Yurtiçi Dağıtım Hizmetleri alanlarında yatırım yapmayı ve bölgeye katma değer üretecek faaliyetler yürütmeyi hedefliyoruz.

 

 

500’den fazla çalışanıyla Dilovası bölgesinde genel müdürlüğü bulunan kılıç grup bünyesinde 450 mavi yaka ve 50 beyaz yaka yöneticiden oluşan kadrosuyla bölgeye güç katmaya, istihdam yaratmaya, dijital endüstriyle lojistik yatırımlarını büyütmeye devam ediyor.

 

“Endüstri 4.0  ile verimlilik ve maliyet avantajı sağladık”
Endüstri 4.0’ın lojistik sektörüne inovasyon, katma değer ve sürdürülebilirlik noktasında çok önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Ayhan Kılıç, “Tedarik ve lojistiğin tüm süreçleriyle birlikte odak noktası haline getirecek olan endüstri 4.0 anlayışını benimsedik. Liman proje taşımacılığını farklı bir boyuta taşıyarak tedarikçilerimizi, depolarımızı ve araçlarımızı, hizmet verdiğimiz fabrikaların üretim süreçlerine entegre bir şekilde yöneterek verimlilik ve maliyet avantajı ile çözüm ortaklarımıza ve firmamıza maksimum fayda sağladı. Bu süreçte liman taşımacılığında ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek tek seferde 250 ton taşıma kapasiteli dizaynını kendimizin yaptığı iş makinelerimizle süreçte farklılığımızı ortaya koyduk” dedi.

 

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın belirtiği gibi “Biz ülkemizi kalkındırmak, milletimizi
müreffeh hâle getirmek için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye’yi büyütmeye
devam edeceğiz” 2023’de ciroda yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. Türkiye için hizmet için
varız.

Kılıç Grup ayhan kılıç